0495924915

SSL

Wat is een SSL-veilige website?

SSL-veilige website: Is een SSL-certificaat een noodzaak?

De SSL-veiligheid van een website klinkt misschien als klingon voor u, maar een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) zorgt ervoor dat uw gegevens op het internet niet in de verkeerde handen terecht komen. CCKZ helpt u beter begrijpen wat een SSL-certificaat is en waarom u ook best voor een SSL-veilige website kiest.

 

Veilig surfen op het net met een SSL-certificaat

De veiligheid op het world wide web (www) of bij ons beter gekend als wereldwijde web speelt steeds een belangrijkere rol. “Waarom?”, hoor ik u al vragen. Omdat het internet niet meer weg te denken is de dag van vandaag. Wij vullen tegenwoordig allemaal wel eens een online formulier in, of plaatsen een bestelling bij Zalando of Bol.com. Zonder erbij stil te staan, versturen wij allemaal onze persoonlijke informatie door. Wanneer dit niet op een veilige manier gebeurt (een website zonder SSL), kunnen hackers uw gegevens onderscheppen en misbruiken. SSL-veilige websites (https://) steken daar een stokje voor.

 

Wat zijn de andere voordelen van een SSL-veilige website?

Google let heel erg op de gebruikerservaring van websitebezoekers. Wanneer je een SSL-veilige website hebt, beloont Google deze door het een betere plaats te geven in de zoekresultaten. Dit zorgt ervoor dat u beter wordt teruggevonden door potentiële klanten. Dit is voor uw bedrijf een win-win situatie. Google geeft uw bedrijfswebsite meer vertrouwen waarna potentiële klanten u gemakkelijker terugvinden. Bij CCKZ zorgen wij er dus altijd voor dat uw nieuwe website gekoppeld is aan een SSL-certificaat.  

 

De geheimtaal van een SSL-certificaat

Laten wij nu eerst een kijkje nemen naar de definitie van SSL. Want u weet nog altijd niet wat SSL exact betekent. SSL staat voluit voor Secure Sockets Layer. Met een SSL-certificaat beveiligt u de verbinding tussen uw computer en/of smartphone en de webserver van de site die u bezoekt. Een SSL-certificaat maakt een encryptie van het http-verkeer en zet deze om in een versleutelde https-verkeer. Op die manier is het voor outsiders onmogelijk te achterhalen welke gegevens worden verstuurd naar of via een website.

 

Wat betekent de S in de http(S)

De S in de http(S) betekent letterlijk SECURE. Door te kijken of er een S toegevoegd is aan https (http = niet veilig), kunt u controleren of de website waar u op surft, SSL-certified is. Wanneer u op het https of het slotje klikt (afhankelijk van uw browser) kunt u controleren of u in verbinding staat met de juiste website.

 

Welke soorten SSL-certificaten zijn er te verkrijgen en welke moet ik kiezen?

Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer u een SSL-certificaat wilt kopen. Welke het best aansluit bij uw onderneming hangt af van verschillende factoren. CCKZ begeleidt en helpt u hierin de juiste keuze te maken, zodat u kiest voor de best passende SSL-certificaat voor uw bedrijfswebsite. Contacteer ons voor meer informatie. Lees ook onze artikel over: online marketing, de goudmijn van uw bedrijf.