0495924915

SEO TEKSTEN

Welke rol spelen teksten op mijn website?

SEO teksten: Waarom zijn de teksten op mijn website zó belangrijk?

SEO teksten: Design van uw website klaar? Super! U kunt bijna live. Maar eerst nog hét belangrijkste element vooraleer je live gaat: jouw teksten toevoegen aan jouw website. Mooie en goed geschreven teksten trekken namelijk nieuwe klanten aan tot jouw website.

 

Maak uw SEO teksten niet lang

SEO teksten houdt u best kort en bondig. Korte en een aantrekkelijke SEO teksten van plus minus 350 woorden zijn meer dan voldoende. Op die manier zijn uw SEO teksten aangenaam en vlot leesbaar. Om die reden werken titels en omschrijvingen zo goed. Deze vallen op en geven veel informatie prijs uit de tekst eronder. Meestal zijn enkele alinea’s voldoende om uw boodschap duidelijk te maken. Bekijk ze als een klein voorproefje op uw tekst.

 

Schrijf SEO teksten voor uw doelgroep

Haast iedereen kan teksten schrijven, maar schrijven voor een bepaald doelgroep is een ander paar mouwen. Waar moet u allemaal rekening mee houden? Het belangrijkste is dat u weet voor wie u schrijft en kennis hebt van uw doelpubliek. Of u voor klanten, investeerders of particulieren schrijft, maakt een groot verschil. Want elk van hen heeft een andere aanpak nodig. Het is daarom belangrijk goed op voorhand een grondige analyse uit te voeren over uw doelgroep.

 

Personaliseer uw SEO teksten

Wij horen u al denken “1 specifiek individu kiezen kan niet want wij verliezen hier klanten door”. Maar uw lezers worden juist wél graag individueel aangesproken! Wanneer u een website bezoekt en er de teksten van leest zoekt u ook altijd naar punten die voor u spreken en waar u zich in kunt terugvinden. Bedrijfswebsites of blogs zijn altijd een uitzondering op de regel. Wanneer u uw teksten personaliseert, krijgen uw lezers het gevoel dat u hen rechtstreeks aanspreekt. En geef nu zelf toe, wij hebben allemaal graag het gevoel dat wij rechtstreeks aangesproken worden. Wat is uw mening hierover?

 

Schrijf SEO teksten met uw tref- en zoekwoorden

Scoren in Google met uw website is van cruciaal belang. Want statistieken tonen aan dat niemand verder dan de 1ste pagina kijkt op Google. Het is zelfs zo dat de 1ste plaats in de organische zoekresultaten van Google tot 50% meer bezoekers over de vloer krijgt dan zijn concullega op de 2de plaats. Haalt u maar een 4de plaats dan ontvangt u maar 11% van de bezoekers die op de pagina bezoeken. Om die reden is het dus van groot belang dat uw teksten geschreven worden volgens de regels van de kunst. Sta even stil via welke weg uw doelpubliek bij u terecht zou komen en welke tref- en zoekwoorden die zouden gebruiken. Schrijf uw teksten rond die tref- en zoekwoorden en bereik op die manier meer potentiële klanten.

Hebt u hulp nodig bij het schrijven van uw seo teksten? Met CCKZ als partner bent u verzekerd van een webdesigner met kennis van SEO! Neem snel contact op met ons. Lees ook onze artikel over: Waarom een mobiel vriendelijke website een must is voor de toekomst van uw bedrijf