0495924915

Mobielvriendelijke website

Belangrijk voor de toekomst van uw website!

Waarom een mobielvriendelijke website een must is voor de toekomst van uw bedrijf

Wij weten ondertussen allemaal hoe belangrijk het is voor een website om gebruiks- en mobielvriendelijk te zijn. De dag van vandaag zijn smartphones en tablets niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch zijn er nog tal van bedrijven die geen mobielvriendelijke website hebben. En hier willen wij iets aan veranderen!

 

Wat is de reden dat mobielvriendelijke websites zo belangrijk zijn?

De dag van vandaag zijn mobielvriendelijke website belangrijker dan de computer versie. Websites die passen op elk scherm krijgen daarom ook een betere score in de Google zoekresultaten. De algoritmes die Google gebruikt zijn goed bewaarde geheimen, maar van één ding zijn wij zeker. Als uw website niet mobielvriendelijk is, dan zal u hoogstwaarschijnlijk niet weergegeven worden in de Google zoekresultaten.

 

Wij zoeken allemaal meer informatie op met onze smartphone / tablet

Niet lang geleden (2016) is Google beginnen voorkeur geven aan mobielvriendelijke websites. Omdat wij vandaag allemaal meer informatie gaan opzoeken met onze smartphone / tablet, heeft Google beslist om zijn algoritmes te veranderen. Omdat wij altijd een smartphone op zak hebben, hebben wij vaker de neiging deze te gebruiken in plaats van een pc.

 

Wat is nu exact het verschil tussen smartphone en pc gebruik?

Wanneer wij naar de cijfers kijken weten wij meteen waarom Google besloten heeft om de voorkeur te geven aan mobielvriendelijke websites. Volgens recente cijfers van Google is de kans dat een bezoeker uw website verlaat op een smartphone tot 5 maal kleiner. Voor Google is de gebruikerservaring hét belangrijkste! Nu weet u waarom Google voorkeur geeft aan mobielvriendelijke websites.

 

Wat is naast een mobielvriendelijke website ook belangrijk?

Nu dat u weet dat Google heel veel belang hecht aan de gebruikerservaring moet u ook het volgende weten. Wanneer u te lang moet wachten tot de pagina geladen is, verliest u interesse in de content van de website in kwestie. Ook al was dit het beste artikel die u kon terugvinden op het net. Uiteindelijk wacht niemand graag en zoals we allemaal weten is TIME gelijk aan MONEY. Daarom hecht Google heel veel belang aan de laadsnelheid van een website. Zorg om die reden dat u altijd op zoek gaat naar een webdesigner die kennis heeft van dit soort zaken. Is uw website nog niet mobielvriendelijk en/of is de laadsnelheid niet optimaal?  Neem dan contact op met CCKZ. Wij helpen u hier graag bij. Lees ook onze artikel over: Waarom zij SEO teksten belangrijk?